Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 2021: kwart jongeren heeft psychische problemen

Op 10 oktober is het de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. Het doel van deze dag is om het bewustzijn van geestelijke gezondheidsproblemen over de hele wereld te vergroten.

Door de coronacrisis ervaren jongeren en jongvolwassen mentale gezondheidsproblemen zoals depressie, stress, eenzaamheid en angst. Een op de vier mensen tussen de 18 en 25 jaar was in de eerste helft van 2021 psychisch ongezond. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2020. Gemiddeld is 15 procent van de mensen ouder dan 15 jaar psychisch ongezond (CBS).

De mentale gezondheidsproblemen van jongeren en jongvolwassenen hebben ook een groot impact binnen het gezin. Als er stress is bij een gezinslid heeft dit direct invloed op iedereen in het gezin, vooral nu gezinnen meer op elkaar zijn aangewezen door de coronacrisis. Voor gezinnen, kinderen en jongeren t/m 25 jaar met psychiatrische problematiek bieden wij uitgebreide diensten aan. Dankzij onze hoogwaardige ‘matchingsystematiek‘ zijn wij in staat om de aangemelde jongeren te koppelen aan de juiste jeugdprof. Daardoor kunnen de jongeren zich sneller identificeren met de jeugdprofs, waardoor vertrouwen ontstaat voor het behalen van vruchtbare resultaten.