Jongeren kunnen langer thuiswonen zonder gevolgen voor uitkering ouders

Per 1 januari 2023 wordt de kostendelersnorm gewijzigd zodat inwonende jongeren tot en met 27 jaar niet langer meetellen als kostendelende medebewoner voor hun huisgenoten. De Eerste Kamer heeft daar gisteren mee ingestemd.

Lees meer

Indeed laat weten dat JeugdProfs de populairste werkgever in deze sector voor omgeving Rotterdam is!

Mis onze vacatures niet en solliciteer vandaag nog!

Lees meer

Versoepeling kostendelersnorm

Rotterdammers met een bijstandsuitkering worden niet meer gekort op hun uitkering als zij samenwonen met jongeren van 21 tot 27 jaar. Rotterdam laat in die gevallen de zogenoemde kostendelersnorm los vanaf 1 juli 2022.

Lees meer

Wat kun je doen aan polarisatie en radicalisering?

Polarisatie en radicalisering zijn verschijnselen die algemeen als belangrijke maatschappelijke problemen worden gezien. Jongeren en jongvolwassenen zijn extra kwetsbaar voor radicalisering.

Lees meer

Resultaten cliënt tevredenheidsonderzoek 2021

Cliënten waarderen JeugdProfs met een 7,5. Opvallend in de resultaten zijn de scores voor de manier waarop onze professionals de cliënten bejegenen: termen als respectbegrip en resultaten voeren de boventoon.

Lees meer

Armoedeaanpak in Rotterdam & Week tegen Kindermishandeling

Op 6 basisscholen begint een proef met een medewerker kansengelijkheid, om meer arme Rotterdammers met jonge kinderen te bereiken. Vanaf 15 t/m 20 november wordt er extra aandacht besteedt aan kindermishandeling tijdens de Week van de Kindermishandeling.

Lees meer

Internationale Dag van de Mentale Gezondheid 2021: kwart jongeren heeft psychische problemen

Op 10 oktober is het de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. Het doel van deze dag is om het bewustzijn van geestelijke gezondheidsproblemen over de hele wereld te vergroten.

Lees meer

Resultaten tevredenheidsonderzoek 2018

In het eerste kwartaal van 2018 is er een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder onze cliënten door het onafhankelijk onderzoeksbureau Triqs. We hebben inmiddels de resultaten mogen ontvangen en willen de uitkomsten graag met u delen. Lees meer

Meer risicofactoren bij Nederlands-Marokkaanse jeugd

Nederlands-Marokkaanse jongeren hebben een hoog risico op psychische en gedragsproblemen door een combinatie van algemene risicofactoren, een gebrekkige signalering van problemen, en migratiespecifieke problemen, zoals discriminatie. Dat blijkt uit onderzoek van Carmen Paalman, die op 20 september promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Lees meer

Betere zorg en ondersteuning voor kinderen en gezinnen

Alle kinderen moeten gezond en veilig kunnen opgroeien, hun talenten ontwikkelen en naar vermogen participeren in de samenleving. Ouders zijn hiervoor eerst verantwoordelijk. De overheid komt in beeld als dit niet vanzelf gaat. Dan moet het jeugdstelsel snel, goed en op maat functioneren om kinderen te behandelen, begeleiden en beschermen. Dat is de inzet van de nieuwe Jeugdwet die vandaag door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en staatssecretaris Fred Teeven (VenJ) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Lees meer